Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuwsbrief 2 januari 2015


Hallo taalliefhebber,

Dit is de eerste nieuwsbrief van Intercambio Salland met informatie over de activiteiten die wij organiseren.

Talencafé Salland
Het Talencafé Salland is een initiatief om de mogelijkheid te bieden in een informele sfeer met elkaar te spreken in een andere taal.
Op 12 december vond de eerste editie plaats, als een soort proef of er in Deventer en omgeving belangstelling zou zijn voor zo’n talencafé. Met een opkomst van ruim 20 deelnemers werd dit een avond van kennismaking waarbij er Engels, Frans en Spaans is gesproken. Uit de reacties van de deelnemers bleek er zeker behoefte te zijn aan dergelijke bijeenkomsten.

Met plezier delen we mee dat het Talencafé Salland vanaf nu elke 2e vrijdag van de maand zal plaatsvinden (m.u.v. juli en augustus) in het Hof van Salland, Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen.
Het is de bedoeling dat er de komende edities meer talen gesproken worden en met aanmeldingen van diverse native speakers uit verschillende landen gaat dat ook zeker lukken!

Tijdens het talencafé zal er elke maand een thema van toepassing zijn.
Uit reacties van de eerste avond is namelijk gebleken, dat een aantal mensen zich graag een beetje wil voorbereiden op een bepaald onderwerp. Dat maakt het voor hen nét iets makkelijker om mee te kunnen praten.
Uiteraard is het thema geen verplichte spreekstof!!

Het idee daarbij is als volgt: neem wat mee over iets specifieks waarover je wat zou willen vertellen en dat past bij het thema.

Voor januari is het thema: vakantie

Als voorbeeld: iedereen kent Montmartre in Parijs, op loopafstand hiervan is het kunstwerk “le passe muraille” te vinden, dat is bij anderen misschien minder bekend.
Ik vertel anderen daar kort wat over aan de hand van de bijgaande foto. In de groep praten we hier wat verder over. Vervolgens neemt een volgend groepslid het woord.
Het thema levert de rode draad om de gesprekken op te starten én lekker op gang te houden.

Uiteraard is het mogelijk meerdere foto´s te gebruiken, dat is geheel aan jullie!


Verder zal er een informeel bedoelde structuur aangehouden worden, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat deelnemers soms van groep en/of taal wisselen.
De planning van de avond ziet er als volgt uit:

19.30 uur - inloop en kennismaking met nieuwe deelnemers
20.00 uur - start met het thema kleine groepen in de diverse gewenste talen
21.00 uur - wissel van groep / taal en vervolg van het thema
Wellicht zorgen wij tussendoor nog voor een extra uitdaging!

Andere activiteiten
Er borrelen nog diverse ideeën voor andere activiteiten. Zodra daarover meer nieuws is, volgen er berichten via onze website / FB pagina (liken!) en een nieuwe nieuwsbrief.

Mochten jullie zelf ideeën hebben, laat het ons dan gerust weten!!

Tot talencafé!!
Bye, Au revoir, Auf Wiedersehen, Adiós, Ciao, Hej då,

Delen via sociale media

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?